fbpx

TOIMITUSAIKA 2-6 ARKIPÄIVÄÄ

Aurinkoinen retki laavulle

You Name It:n laavuretki

Pitkän kaamosjakson jälkeen kevätaurinko alkaa paistaa mukavasti ja mikäs olisikaan sen ihanampaa tekemistä kuin retki laavulle! Me You Name It:lla päätimme ottaa ilon irti Tampereen lähistöllä olevista parhaista metsäpoluista tällä kertaa paikaksi valikoitui Birgitan polulla sijaitseva laavu.

Laavuretkelle pakkasimme mukaan kuksat, termospullon täyteen kahvia, helposti laitettavia ruokatarpeita sekä tulentekoon tarvittavat välineet.

Mukana You Name It:n valikoimista löytyvät kuksat kaiverruksella

Tulenteko laavulla

Laavulle päästessä aloimme ensimmäisenä tekemään tulta. Laavulle kannattaa usein valita vaatteet, jotka eivät helposti syty kipinöistä ja joita pieni savun haju ei pilaa. Usein jotkut käyttävät sytykkeenä sanomalehtiä, mutta niiden kosteuden vuoksi sanomalehti saattaa olla huono sytyke. Hyvä keino on ottaa oma puukko mukaan ja tarvittaessa pilkkoa puupaloista sopivan kokoisia sytykkeitä.

VINKKI! Suosittelemme nuotiolle myös Miksun Briksujen puubrikettejä puuklapien tilalle tai niiden kanssa. Puubriketit ovat nimittäin takuulla kuivaa poltettavaa eivätkä räisky puuklapien tapaan. Miksun Briksujen briketit ovat 100 % puhdasta puuta ilman keinotekoisia aineita. Ne ovat ympäristöystävällisiä ja täysin biohajoavia. Nuotiolle sopii hyvin esimerkiksi Miksun Briksujen suorakulmiomaiset birksut, sillä me on helppo pakata tiiviisti reppuun muovipussissa.

Koko Brikettivalkoiman pääset katsomaan täältä: Miksun Briksut

Ruoanlaitto laavulla

Me nappasimme mukaan laavulle paketin makkaraa ja makkaratikut, joiden avulla oli kätevä lämmittää nopeaa syömistä ensihätään nuotion äärellä. Ruuanlaitto laavulla on kuitenkin myös ihana ohjelmanumeronsa ja siihen on kiva panostaa vähän enemmänkin. Suosittelemme laavulla kokkaamiseen esimerkiksi PATAMIES® valurautapatoja, jolla voi kokata kätevästi myös esim jälkiruokia kuten vohveleita. Valurauta on kestävä materiaali, joka oikein hoidettuna vain paranee käytössä. Valurautapannu onkin oiva lahjaidea luonnossa liikkuvalle! Katso koko valkoima täältä: PATAMIES®

Muita lahjaideoita luonnossa viihtyvälle

Ulkoilu ja luonnossa viihtyminen on meille suomalaisille luontaista. Olemme koostaneet You Name It:n valikoimaan parhaamme mukaan sellaisia lahjaideoita, jotka todella käyttöön ja ovat käytännöllisiä. Tässäpä siis muutama loistava lahjaidea retkeilystä nauttivalle:

lahja retkeilijälle
Nimikoitu termospullo
retki laavulle
Nimikoitu kuksa
kaiverrettu puukko
kaiverrettu puukko
Setti: kuksat ja makkaratikut

Ihania laavuretkiä! 🌱

Terveisin,

You Name It – tiimi