fbpx

TOIMITUSAIKA 2-5 ARKIPÄIVÄÄ

Hääkutsut

You Name It -valikoimasta löydät itsellesi kätevästi ja nopeasti haluamasi hääkutsut häihin!

Lue lisää

You Name It -valikoimasta löydät itsellesi kätevästi ja nopeasti haluamasi hääkutsut häihin!

Lue lisää
 • hääkutsuja

  Hääkutsu, Elegance, mustavalkoinen

  1,50 
 • hääkutsu-eucalyptus

  Hääkutsu, Eucalyptus

  1,50 
 • hääkutsu

  Hääkutsu, Natural Beige

  1,50 
 • hääkutsu-navy

  Hääkutsu, Navy Blue

  1,50 
 • hääkutsu-rustic

  Hääkutsu, Rustic Flowers

  1,50 
 • hääkutsujen-painatus

  Hääkutsu, Sand

  1,50 
 • hääkutsu

  Hääkutsu, Spring

  1,50 
 • hääkutsumalli

  Hääkutsumalli, Calligraphy

  1,50 
 • valmiit-haakutsut

  Hääkutsut, Gardenia

  1,50 
 • hääkutsut

  Hääkutsut, Infinity

  1,50 
 • hääohjelma

  Menu/hääohjelmakortti, Calligraphy

  1,00 
 • hääpöytään

  Menu/hääohjelmakortti, Navy Blue

  1,00 
 • menukortti-haihin

  Menu/hääohjelmakortti, Spring

  1,00 
 • menukortti-hääkattaukseen

  Menu/ohjelmakortti hääkattaukseen, Elegance

  1,00 
 • ohjelmakortti-häihin

  Menu/ohjelmakortti häihin, Eucalyptus

  1,00 
 • menu-kortti-häihin

  Menu/ohjelmakortti häihin, Natural Beige

  1,00 

HÄÄKUTSUT

You Name It -valikoimasta löydät itsellesi kätevästi ja nopeasti haluamasi hääkutsut häihin!

Hääkutsu

Hääkutsu on usein ensimmäinen viesti vieraille tulevista juhlista ja siksi sen valintaan kanttaa panostaa. Suunnittelemme jokaisen kutsun yksilöllisesti asiakkaan haluaman tekstin mukaan. Hinta sisältää aina suunnittelutyön, painatuksen ja materiaalit. Asiakkaidemme ei tarvitse tehdä muuta kuin valita haluamansa kutsu ja toimittaa meille teksti. Me teemme loput! Nappaa täältä näyttävät ja kauniit hääkutsut itsellesi, jonka jälkeen sinulla on yks tehtävä vähemmän ja voit keskittyä nauttimaan häähumusta!

Hääkutsujen toimitusaika

Kun olet tehnyt tilauksen, saat meiltä sähköpostitse ohjeet tekstien toimittamiseksi. Sommittelemme toiveidesi mukaan tekstit kutsuun, jonka jälkeen meiltä saat vielä valmiin vedoksen. Vedosta on mahdollista vielä tässä vaiheessa myös muokata. Lähetämme kutsut aina 2 viikon kuluessa siitä kun asiakas on hyväksynyt lopullisen vedoksen. Halutessasi voimme myös sopia myöhemmästä toimitusajankohdasta jos haluat vielä pohtia lopullista tekstiä pidemmän aikaa. Monet usein pohtivat paljon sitä, mitä kaikkea hääkutsussa olisi hyvä olla mainittuna ja millainen on hyvä hääkutsun rakenne. Tämä riippuu paljon hääjuhlien luonteesta, mutta helpottaaksemme suunnittelua kokosimme tähän asiakkaitamme varten muutamia hyviä vinkkejä, joita kannattaa ottaa huomioon hääkutsun sisällön suunnittelussa.

Mitä hääkutsussa tulisi olla?

Hääkutsu koostuu usein itse varsinaisesta kutsusta sekä hääinfosta. Monet parit pohtivat ennen kutsun tilaamista sitä, mitä ja miten yksityiskohtaisesti kutsussa tulisi kertoa kaikki mahdollinen häihin liittyvä info. Jokaisen hääparin päivä on kuitenkin erilainen ja kutsussa olisi hyvä ottaa huomioon se, millaiset omat juhlat ovat ja mitä ovat oleellisin tieto vieraille. Joskus esimerkiksi ajo-ohjeet voivat olla paikallaan, jos häät sijaitsevat vaikeasti löydettävissä olevassa paikassa, mutta muussa tapauksessa sellainen saattaa viedä turhaa tilaa.

Hääkutsun yleisilme

Hääkutsun yleisilme kannattaa valita sen mukaan millaista tyyliä hääjuhlissa muuten noudatetaan. Monet valitsevat häihin kantavan teeman tai värin ja tätä kannattaa noudattaa jo hääkutsusta asti. Yleisilmeen lisäksi kutsun tekstityyli voi viestiä hääjuhlan luonteesta. Esimerkiksi rentoihin häihin, voi sisällyttää hauskan tai persoonallisen kirjoitustyylin, kun taas glamourimpiin häihin usein valitaan hillitympi ja asiallisempi tyyli. Pääasia kuitenkin on, että teema on hääparin näköinen ja parille mieluinen.  Joskus hääparit haluavat suunnitella myös oman häälogon, joka sisällytetään kaikkiin häämateriaaliin. Näitä voivat olla hääkutsujen lisäksi menut, ohjelmaesitteet, tarrat yms. Tarvittaessa voimme auttaa myös siinä. Otathan kaikessa suunnittelutyössä yhteyttä meihin osoitteessa info@younameit.fi.

Save the Date kutsu

Save the Date kutsu eli “varaa päivä” -kortti lähetetään usein silloin jos on tiedossa, että hääpäivä osuu johonkin suosittuun lomasesonkiin tai muuhun sellaiseen ajankohtaan, joka olisi vieraiden hyvä tietää etukäteen. Save the Date -kutsun jälkeen lähetetään vasta varsinaiset hääkutsut. Monet lähettävät Dave the Date -kutsun myös esimerkiksi silloin kun hääjuhlat järjestetään ulkomailla, jotta vierailla on tarpeeksi aikaa suunnitella matkansa ja varata esimerkiksi tarvittavat majoitukset ja kuljetukset. Save the Date -kortit lähetetään aikaisemmin kuin varsinainen kutsu, esimerkiksi 12-6 kk ennen häitä. Save the Date -kortissa olisi hyvä olla hääparin nimet, hääpäivämäärä sekä usein myös hääpaikkakunta. Save the Date -kortissa on usein myös maininta, että varsinainen kutsu seuraa perästä.

Hääkutsujen lähettäminen

Itse hääkutsut lähetetään tyypillisimmin noin 2-4 kk ennen häitä. Lähetysajankohtaa pohtiessa on hyvä ottaa huomioon omien häiden ajankohta ja hääpaikkakunta. Esimerkiksi kesäaikaan järjestettävät häät osuvat usein suosituimpiin kesälomasesonkeihin ja tällöin vieraille kannattaa antaa hyvin aikaa tehdä tarvittavat järjestelyt häihin pääsemiseksi.

Hääkutsu koostuu kahdesta osasta: Hääkutsusta sekä hääinfosta. Meidän valikoimissa olevat hääkutsut esimerkiksi ovat sellaisia, joissa hääkutsu on toisella puolen ja hääinfo toisella. Halutessasi nämä on kuitenkin mahdollista painattaa omille korteilleen.

Hääkutsussa on tyypillisesti ilmoitettuna hääparin nimet, päivämäärä ja aika, vihki -sekä juhlapaikka sekä mihin mennessä vastausta odotetaan. Hääkutsu on usein melko yksinkertainen, jossa ilmoitetaan vain pääkohdat. Hääinfossa sen sijaan on kerrottuna kaikki juhlan kulkuun liittyvät käytännön asiat. Tyypillisimmin hääinfossa kerrotaan esimerkiksi vihki-sekä juhlapaikalle siirtymisistä, osoitetietoja / ajo-ohjeita, tarvittaessa tietoa majoituksesta, hääparin yhteystiedot,  lahjatoiveet, pukukoodi ja muu ohjeistus hääpäivää varten. On kuitenkin hyvä pitää info selkeänä ja pohtia mitkä ovat ne omaa hääpäivää ajatellen oleellisimmat tiedotettavat asiat.

Lahjatoiveet hääkutsussa

Lahjatoiveiden jonkinlainen mainita on suotavaa esittää hääinfossa, jotta vieraat säästyvät mahdollisilta lahjapulmilta. Tyypillisesti hääpari tekee lahjalistan nettiin tai esimerkiksi kaasoille/bestmaneille, jotka vastaavat lahjalistasta. Toinen yhä suositummaksi noussut tapa on toivoa lahjatavaroiden sijaan rahalahjaa esimerkiksi häämatkaa tai jotain muuta yhteistä hankintaa varten. Tällöin hääinfossa on hyvä mainita mihin rahalahjan voi osoittaa esimerkiksi hääparin tilinumero.  Mikäli lahjoja ei puolestaan halua laisinkaan, voi tästäkin ilmoittaa hääinfossa. Jotkut ovat esimerkiksi kertoneet jonkun hyväntekeväisyyskohteen, johon toivovat muistamisen osoitettavan, mikäli sellaisen haluaa antaa.

Ilmoittautuminen häihin

Usein viimeinen ilmoittautumispäivä ilmoitetaan jo varsinaisessa kutsussa, mutta on hyvä, että se mainitaan vielä myös hääinfossa. Hääinfoon voi sisällyttää lisäksi, että ilmoittautumisen yhteydessä pyydetään ilmoittamaan mahdollisista ruoka-allergioista, erityisruokavaliosta tai kuljetustarpeista tms.  Usein vastausta kannattaa pyytää n. 3-4 viikkoa ennen häitä, mutta tämä riippuu täysin siitä millaiset häät järjestetään. Esimerkiksi ulkomailla järjestettäviin häihin, voi olla tarpeen saada jo monta kuukautta ennen tieto osallistujien lukumäärästä. Kannattaa myös kysyä omien häiden palveluntarjoajilta mihin mennessä he tarvitsevat tiedon osallistujamäärästä. Näitä voivat olla esimerkiksi caterging -palvelu, tilanvuokraaja, majoituspalvelu tai muu sellainen, jonka palveluihin osallistuvien henkilöiden lukumäärä vaikuttaa. Kannattaa myös pitää mielessä, että esimerkiksi pöytäkarttojen, nimikylttien ja istumapaikkojen suunnitteluun vaikuttaa osallistuvat juhlavieraat ja näin ollen on hyvä jättää tarpeeksi aikaa tehä tarvittavat järjestelyt.  Kannattaa myös antaa yhteystiedot, johon toivoon ilmoittautumiset tehtävän esim. joko sulhasen tai morsiamen puhelinnumero tai sähköpostiosoite. Jotkut ovat tehneet myös ilmoittautumista varten erillisen RSVP-kortin.

R.S.V.P -kortti

R.S.V.P -kortti eli vastauspyyntökortti on melko perinteinen tapa pyytää ilmoittautumiset juhlavierailta. R.S.V.P. on ranskaa ja tarkoittaa “repondez s’il vous plait”. Vaihtoehtoisesti voi käyttää lyhyempää suomenkielistä lyhennettä eli VP “Vastausta pyydetään”. Molemmat ovat melko tunnettuja lyhenteitä.  Vastauspyyntökortin idea on se, että vieraat ilmoittavat tällä pääsevätkö osallistumaan vai ovatko estyneitä pääsemästä juhlaan. Tässä kortissa he samalla ilmoittavat erityisruokavaliot ja muut samat tiedot, jotka hääpari tarvitsee. Jotkut jättävät korttiin usein myös hieman tyhjää tilaa vieraiden omaa henkilökohtaista viestiä varten. Korttiin tulisi sisällyttää lisäksi hääparin postitusosoite sekä valmiiksi liimattu postimerkki ja kirjekuori. Voit pyytää myös R.S.V.P. -kortin suunniteluun apua meiltä. Suunnittelupalvelumme on täysin ilmainen ja maksat tällöin vain itse korteista.

Pukukoodi häissä

Mikäli tahdot ilmoittaa pukukoodista, voi sen ilmoittaa joko hääkutsussa tai hääinfossa. Yleensä pukukoodi ilmoitetaan kutsussa vasempaan alakulmaan tai keskitetysti, riippuen tekstin asettelusta. Kutsussa yleensä ilmoitetaan miehen pukukoodi ja naisen pukeutuminen määräytyy tämän mukaan. Tumma puku miehillä tarkoittaa sitä, että naisilla se on juhla-tai iltapuku. Frakki tarkoittaa naisille täyspitkää iltapukua. Saketti puolestaan on asu, jota käytetään yleensä ennen klo 18.00 aikaan olevissa juhlissa. Naisilla tällöin sopiva asu on leninki, takin ja leningin yhdistelmä tai tyylikäs housuasu. Smokkia käytetään yleensä klo 18.00 jälkeen tapahtuvissa juhlissa. Mikäli pukukoodi on smokki, voi naisella olla juhla-asuna joko lyhyt tai pitkä iltapuku (toki smokki käy myös naisille). Arkipuku tai casual puolestaan antaa vapauden valita housut tai hameen ja puseron / bleiserin / neuletakin / mekon tai muun siistin asun. Mikäli kutsussa ei ole pukukoodista mainintaa, antaa se vieraille vapauden valita asunsa on harkinnan mukaan juhlaa kunnioittaen.

Majoittuminen

Mikäli häihin saapuu vieraita ulkomailta / muista paikkakunnista tai häät järjestetään ulkomailla, olisi hyvä koostaa hääinfoon muutamia majoitusvaihtoehtoja vieraille esimerkiksi suositteluja hyvistä paikallisista hotelleista. Joskus voi olla myös hyvä sopia jonkin paikallisen hotellin kanssa hotellikiintiöstä, mikäli tiedetään, että on paljon vieraita, jotka tarvitsevat majoituksen hääpaikkakunnalta.  Tämä varsinkin siinä tapauksessa jos on jo tiedossa, että paikkakunnalla on heikko hotellitarjonta tai jos hääpäivä osuu samaan yhteyteen jonkun suuren tapahtuman kanssa. Joskus hääpari saattaa laittaa myös suosituksia paikallisista nähtävyyksistä tai hyvistä ravintoloista.  Tämä auttaa vieraita viihtymään ja he tuntevat itsensä tervetulleeksi.

Tuleeko lapset kutsua häihin?

Tämä riippuu täysin hääparin omasta toiveesta. Mikäli lapset ovat kutsuttuina, se ilmoitetaan usein kirjekuoressa tai jotkut haluavat mainita siitä vielä erikseen kutsussa. Lapsista voi kirjoittaa esimerkiksi hääinfossa “lisätietoja” -otsikon alla johon kirjoitetaan, että lapset ovat tervetulleita juhlimaan tai että tällä kertaa juhlitaan vain aikuisten kesken. Joskus hääpari on saattanut palkata lastenhoitajan juhlaan, jolloin tästä voisi olla sopivaa mainita tässä yhteydessä.

Hääkutsujen postittaminen

Hääkutsut postitetaan kirjekuoressa, jonka päällä lukee kutsuttavien nimet. You Name It:n kutsuihin sopivia kirjekuoria voi tilata esimerkiksi täältä: Suomikirjekuoret

Kirjekuoriin voi kirjoittaa joko itse kutsuttavien nimet tai kirjekuoret voi tilata valmiiksi kutsuttavien nimillä ja osoitteilla painettuna. Jotkut ovat myös painattaneet kuoriin nimet omalla kotitulostimella. Meiltä saat tarvittaessasi tiedon hääkutsussa käytössä olevasta fontista, jolloin voit painattaa kirjekuoret samalla fontilla kuin hääkutsut. Tarvittaessa voimme myös hoitaa kirjekuorien tilaamisen ja painattamisen puolestasi. Muistathan, että kirjekuoriin on hyvä lisätä myös oma palautusosoitteesi sitä varten ettei kutsua pystyttäisi jostain syystä toimittamaan perille.

Häihin kutsuttavat

Kutsuun kirjoitetaan yleensä kutsuttavien nimet. Etiketin mukaan tulisi kutsua avio-tai avoliitossa asuvien puolisot. Tavallisimmin kutsussa mainitaan ensimmäisenä naisen nimi. Kutsun voi esittää myös siten, että kutsu on avec.  Mikäli kutsu koskee lapsia, voi kirjekuoreen laittaa esimerkiksi maininnan “perheineen”.  Lapsettomista häistä mainitseminen kannattaa jättää vasta hääinfoon.

Hääkutsun viimeistely

Jotkut saattavat haluat lisätä kuoreen vanhanajan sinetin tai sulkijatarran. On myös mahdollista teettää oma sinetti tai tarra vaikkapa häälogosta tai hääparin nimikirjaimista. Toiset taas puolestaan haluavat vielä koristella hääkutsut rusetein, sisutuspaperilla tai muilla liimattavilla koristeluilla.  Mikäli elementtejä on paljon tai kutsu koostuu monesta paperista kannattaa punnita kutsu. Tämä sen vuoksi, että varmistut siitä, että ostamasi postimerkit kattavat lähetyskulut. Postimerkkejä voi valita postin sivulta, jossa yleensä on sen hetken postimerkit. Melko perinteinen postimerkki on esimerkiksi sormusmerkki, mutta yhtä hyvin sivuilta voi löytyä muita merkkejä, jotka teemaltaan tai värimaailmaltaan kuvastavat hääpäiväänne.

Toivottavasti näistä koostamisamme vinkeitä on apua sisällön suunnittelussa. Mikäli hääkutsut -osastolla olevat kutsumallit eivät olleet etsimäsi tai mikäli kaipaat apua graafisen ilmeen tai minkä vaan hääaiheisen materiaalin suunnittelussa niin me autamme mielellämme. Otathan vain yhteyttä meidän joko sähköpostitse info@younameit.fi tai Suunnittele itse -yhteydenottolomakkeemme kautta.

Hääkutsu -valikoimamme

Kaikki valikoimassamme olevat hääkutsut on koostettu tämän hetken suosituimmista häätrendeistä. Pyrimme kuitenkin lisäämään jokaiseen kutsumalliin hieman yksilöllisyyttä ja persoonallisuutta.  Yksi ihanimmista hääkutsu -malleistamme on esimerkiksi eucalyptus. Kutsu on ajaton ja kaunis valinta silloin kun häiden teemana on luontoa mukailevat sävyt.  Kutsun ympärille on helppo lähteä hahmottelemaan häiden teemavärejä. Halutessasi kutsun voi tilata myös täysin omilla väreillä.

Toinen suosittu hääkutsu -mallimme on esimerkiksi Natural Beige. Sen luontoa mukailevat vaaleat sävyt käyvät melkein mihin tahansa hääteemaan. Kutsu on mikä ihanin esimerkiksi rustiikkisiin, boho -tyylisiin häihin sekä glamourimpiikin häihin. Kutsussa olevat sävyt eivät sido liikaa häitä mihinkään tiettyyn teemaan, joten tämä hääkutsu -malli on erittäin hyvä vaihtoehto.

Natural beige hääkutsu löytyy täältä : hääkutsut netistä 

Mikäli kaipaat apua sopivan kutsun valitsemisessa, voit tottakai olla meihin yhteydessä osoitteessa info@younameit.fi. Tarvittaessa voimme yhdessä suunnitella kutsun väriteemaa vastaamaan häiden teemavärejä.

Hääkutsu -osaston lisäksi valikoimastamme löydät myös muut häätuotteet kuten:

Lahja kaasolle

Lahja bestmanille

Huomenlahja

Ihania hääjärjestelyitä ja muistathan nauttia! 🙂

Lue lisää