fbpx

TOIMITUSAIKA 2-6 ARKIPÄIVÄÄ

Vastuullisuus

Vastuullisuus

Vastuullinen liiketoiminta on yhä tärkeämpää tänä päivänä. Me You Name It:lla haluamme olla myös omalta osaltamme parantamassa ja kehittämässä toimintatapojamme yhä vastuullisemmiksi ja kestäviksi sosiaalisen -, ympäristö -, sekä taloudellisen vastuun osalta. Tänä päivänä tavaraa liikkuu ympäri maailmaa enemmän kuin koskaan ja siksi on yhä tärkeämpää olla mukana edistämässä vastuullisempia valintoja. Kaikkea ei saada valmiiksi kerralla, mutta tässä kerromme mitä jo nyt me voimme tehdä edistääksemme vastuullisuutta You Name It:lla.

Suomalaisen Työn Liiton jäsen

You Name It on liittynyt Suomalaisen Työn Liiton jäseneksi ja verkkokauppamme on saanut Suomalainen verkkokauppa -avainlipun. Tämä on tae siitä, että verkkokauppamme on suomalainen yritys, joka työllistää Suomessa. Myös verkkokaupan asiakaspalvelu on suomeksi ja varastointi, kaiverrukset / kirjailut tehdään Suomessa. Olemme myös valinneet kumppaniverkostoomme vastuullisia, suomalaisia yrittäjiä, joiden toimintatavat me tunnemme.

Hankinnat

Valikoimissamme olevia tuotteita emme valmista itse, vaan suunnittelemme ja toteutamme niihin tulevat kaiverrukset sekä kirjailut. Tuotteiden alkuperämaa vaihtelee, mutta suurin osa valikoimissamme olevista tuotteista on peräisin Euroopasta. Pyrimme lisäksi jatkuvasti kasvattamaan kotimaisten tuotteiden osuutta valikoimissa.

Kumppaneiltamme edellytämme, että he ovat ottaneet vastuullisuuden huomioon toiminnassaan. Tekstiiliteollisuuteen liittyy esimerkiksi paljon vastuullisuuskysymyksiä ja olemmekin hankkineet tekstiilituotteemme ainoastaan suomalaisilta tai ruotsalaisilta toimijoilta, joilla on omat laaditut vastuullisuusohjelmansa. Suosimme tekstiileissä myös tuotteita, jotka ovat suunniteltu ammattikäyttöön, mikä lisää tuotteiden kestävyyttä. Lapsille suunnatuissa tekstiilisissä on EN 71 ja CE-sertifiointi, mikä kertoo siitä, että tuote täyttää sitä koskevien EU direktiivien asetusten vaatimukset ja turvallisuusmääräykset.

Tuotepakkaukset

Olemme uudistaneet pakkauksiamme siten, että jokainen pakkaus vastaisi entistä paremmin tuotteen kokoa. Tällä tavalla emme toimita paketeissamme ilmaa tai hukkatilaa. Hankimme pakkaukset suomalaiselta vastuulliselta toimijalta, jolla on oma kestävän kehityksen ohjelmansa. Suurin osa pakkauksiemme materiaaleista on esimerkiksi aaltopahvia, jonka pääraaka-aineena on puu. Siksi puun istuttaminen on yks konkreettinen keino kompensoida pahvilaatikoista aiheutunutta hiilijalanjälkeä. Pakkausvalmistajamme ohjelman mukaisesti nyt jokaista 1000 You Name It:n pakettia kohden istutetaan yksi puu. Puu istutetaan yhteistyössä istutapuita.fi:n kanssa. Heidän toiminnastaan voit lukea täältä: istutapuita

Vastuullisia toimia voimme lisäksi toteuttaa myös päivittäisessä arjessa monin eri tavoin. Yrityksemme toimii maltillisin varastoin, mikä säästää energiankulutusta. Emme ole investoineet suurin liike- tai toimistotiloihin. Pyrimme myös säästämään vedenkulutusta, turhaa paperin tulostamista ja tarpeetonta ajoa. Näillä pienilläkin teoilla voimme vaikuttaa ympäristöömme yhdessä!

Jatketaan tätä työtä jokainen omalta osaltamme ja tehdään liiketoimintaa vastuullisesti 🌱

You Name It