fbpx

TOIMITUSAIKA 2-5 ARKIPÄIVÄÄ

Lahja kaasolle

Kaiverrettu lahja kaasolle on ihana tapa kiittää panostuksesta häiden eteen. Tervetuloa tutustumaan lahjavalikoimaan!

Lue lisää

Kaiverrettu lahja kaasolle on ihana tapa kiittää panostuksesta häiden eteen. Tervetuloa tutustumaan lahjavalikoimaan!

Lue lisää

 • kaasolle

  Kosmetiikkalaukut 2 kpl, kaasolle lahjaksi

  39,00 
 • Kuksa-nimellä

  Kuksa kaiverruksella

  39,00 
 • kupilka ja makkaratikku

  KUPILKA kuksa ja makkaratikku -lahjasetti

  75,00 
 • korurasia-lahja

  Lahja naiselle, korurasia nimellä

  45,00 
 • makkaratikku kaiverrus

  Makkaratikku visakoivu

  42,00 
 • termosmuki-kaasolle

  Nimikoitu termosmuki, lahja kaasolle

  40,00 
 • puinen kuksa

  Puinen kuksa vinokaiverruksella

  39,00 
 • kaasolahja

  Shampanjalasi, kaasolahja

  32,00 
 • taskumatti-kaasolle

  Taskumatti kaiverruksella, kaason lahja

  39,00 
 • termosmuki-kaasolle

  Termosmuki kaasolle

  39,00 
 • lahjaksi-kaasolle

  Termospullo tekstillä, lahjaksi kaasolle

  42,00 
 • kaasolle lahja

  Valkoviinilasi kaiverruksella, kaasolle lahja

  32,00 
 • lahja-kaasolle

  Valkoviinilasi kaiverruksella, lahja kaasolle

  32,00 
 • lasi-kaiverruksella

  Yksilöity lahja, Nimikoitu drinkkilasi

  35,00 

Lahja kaasolle

Mietitkö mitä olisi hyvä lahja kaasolle vai onko hakusessasi yhä suositummaksi noussut “kosiskelulahja”  kaason tehtäviin?

Paras lahja kaasolle

Täältä löydät takuuvarmat ja suostuimmat lahjat kaasolle. Mikäli olet vasta kysymässä ystävääsi kaasoksi, voisi kiva yllätys olla esimerkiksi kaason nimellä ja kysymyksellä varustettu viinilasi, korurasia tai shamppanjalasi. Kaasokosinnasta on tullut nykypäivänä yhä suositumpi tapa myös Suomessa ja tämä nostattaa takuulla innostuksen ja hääfiiliksen jo hyvissä ajoin jo ennen suunniteluiden alkamista!

You Name It:n lahjaideat kaasolle

Häät ovat myös sellainen tapahtuma, jossa kaason apu ja tuki on ollut korvaamatonta läpi matkan ja kaasoa tekee mieli kiittää myös toki jälkikäteen. Tällöin unohtumaton lahja kaasolle voisi olla esimerkiksi shampanjalasi omalla henkilökohtaisella kaiverruksella. Shampanjalasi on varma kaasolahja kenelle tahansa ja lasista tulee takuulla kippisteltyä vielä vuosienkin päästä. Parasta on se, että voit itse päättää mitä haluat lasiin kaiverrettavan, oli se sitten kiitos, oma inside-vitsinne tai muu henkilökohtainen viesti.

Meillä on myös valikoimissamme kaunis korurasia, johon saa vaivattomasti loihdittua esimerkiksi yllätyslaatikon kaasolle, johon voi kerätä vaikkapa kaasolle mieluista sisältöä mukaan. Ideoita laatikon sisällöstä saa hyvin esimerkiksi Pinterestistä tai Instagramista. Tai olisiko toisaalta ihana kiitoslahja kaasolle esimerkiksi kosmettiikkalaukut kaason nimellä? Kosmetiikkalaukut ovat ehdoton jokaiselle naiselle, joka takuulla tulee käyttöön. Kosmetiikkalaukut on kultaisilla yksityiskohdilla, johon sisältyy kaunis kultaisen värinen laatta nimellä. Tai onko sinun kaasosi mitä parhain kokki ja kodin hengetär? Tällöin leikkuulauta omalla kaiverruksella voisi olla mitä ihanin kaasolahja!

Kaaso

Kaaso on melko vanha suomalainen nimitys, joka tarkoitti avustajaa. Muita nimityksiä kaasolle ovat olleet ruunari, ruunukaaso, vaatistija, hankihtia, hopiarouva ja niin edelleen.  Ennen vanhaan kaaso oli yleensä vanhempi naisihminen, joka oli jo aviossa. Kaaso ei ollut yleensä morsiamen ikätoveri. Nämä kaikki seikat olivat tärkeitä siksi, jottei mustasukkaisuus aiheuttaisi ongelmia hääparin kesken. Myös ulkonäöllä oli väliä, sillä sen uskottiin ennustavan sitä, minkä näköisiä lapsia morsiuspari saisi. Myös kaason varakuudella olisi merkitystä, sillä kaasolta saatettiin lainata esimerkiksi koruja.

Länsi-Suomessa kaaso oli yleensä puoliksi ammattipukija, joka saattoi olla esimerkiksi papinrouva tai kokenut, taitava, vanha muori. Itä-Suomessa kaaso puolestaan oli usein sukulainen. Jossain päin Suomea morsianta avusti sekä kaaso, että ammattimainen pukija. Kaason tehtäviin on kuulunut myös seurata morsianta häissä, suojata tätä noituudelta ja neuvoa häntä avioliittoon astumisessa.

Sanotaan, että kaasoperinne juontaa juurensa rooman aikoihin, jolloin uskottiin kaason suojaavan noituuksilta ja ettei pahat henget löytäisi morsianta samankaltaisiin asuihin pukeutuneiden joukosta.

Kaasojen valinta

Tänä päivänä kaasoksi valitaan usein lähin tai lähimmät sydänystävät. Kaaso voi olla myös esimerkiksi sisarus tai sukulainen. Kaaso voi yhtä hyvin olla jo aviossa tai naimaton. Tänä päivänä ei ole merkitystä kaason siviilisäädyllä. Pohjoismaisen perinteen mukaan morsiamella on ollut yksi kaaso hänen kanssaan alttarilla, mutta aikojen muuttuessa on myös Suomeen tullut amerikkalaisempi tapa, jossa on useita kaasoja. Tämä riippuu siis täysin siitä haluaako yhden hyvän ystävän kaasoksi vai useamman. Älä kuitenkaan pyydä velvollisuuden tunnosta ketään kaasoksi. Muista, että kyseessä on sinun päiväsi ja sinä päätät keitä tahdot pyytää tärkeään päivääsi kaasoksi. Kaasona toimiminen on aina kunniatehtävä ja kaason tarkoituksena on tukea morsianta niin hääpäivänä kuin jo hääjärjestelyiden aikanakin.

Pyytäminen kaasoksi

Kun tiedät keitä tahdot pyytää kaasoksi, voit alkaa suunnittelemaan sopivaa tapaa siihen.  Suomeen on rantautunut nykyään niin sanottu “kaasokosinta” eli pyydetään kaasoksi esimerkiksi jonkun pienen lahjan muodossa, jonka yhteydessä kysytään kaasoksi. Monet haluavat esittää usein kysymyksen lahjan yhteydessä siten, että kysymys on kirjoitettu / kaiverrettu tai painettu annettavaan lahjaan tai lahjalaatikkoon. You Name It:n valkoimista siihen voisi soveltua vaikkapa kaiverrettu viinilasi, joka on tilattavissa täältä: kaasokosinta

Melko usein kaasoksi pyytäminen on ensimmäinen asia ja valmistelemalla ihanan kaasokosinnan, voi päästä ihanaan häätunnelmaan jo hyvissä ajoin. Hyvä idea on esimerkiksi järjestää kaasoksi pyytämisen yhteyteen jotain mukavaa tekemistä tai vaikkapa illanvieton kaason/kaasojen kesken. Mikäli kaasot eivät tunne tosiaan entuudestaan, voisi tässä olla myös hyvä tilaisuus tutustuttaa kaasot. Kaasona toimiminen on aina kunniatehtävä ja valmistelemalla mukavan kaasokosinnan, on se myös ihana tapa päästä fiilistelemään häitä yhdessä kaasojen kanssa ! 🙂

Kaason tehtävät

Tänä päivänä ei ole oikeastaan olemassa mitään yhtä oikeaa sääntö siihen, mitkä kuuluvat kaason tehtäviin. Kaason tehtävät riippuvat paljon siitä mitä morsiamen kanssa sovitaan. Joskus kaasot usein auttavat hääjärjestelyissä, tulevat mukaan sovittamaan hääpukua, ohjeistavat vieraita hääpaikalla ja niin edelleen. Tänä päivänä moni haluaa ennemminkin juhlia ja nauttia päivästä kaasojen ja bestmanien kesken sen sijaan, että lataisi suuria tehtävälistoja heidän harteilleen. Kannattaa myös keskustella kaasojen kanssa avoimesti siitä mihin toivoisi heidän osallistuvan. Alla listattuna kuitenkin muutama perinteinen kaason tehtävä, joita kaaso tämän päivän häissä yleensä hoitaa:

Polttareiden järjestäminen

Kaason tai kaasojen tehtävä on usein järjestää morsiamelle polttarit. Kaaso kokoaa polttariseurueen yhteen ja suunnittelee polttarit yleensä yksin tai yhdessä muiden kaasojen kanssa. Usein myös muulta seurueelta on hyvä pyytää apua ja näkemyksiä päivän kulkua ajatellen. Polttareita järjestäessä on hyvä suunnitella polttarit morsianta ajatellen eli järjestää sellaiset polttarit, josta uskoisi ennen kaikkea morsiamen pitävän ja keitä morsian tahtoisi paikalle. Mikäli kaaso ei tiedä ketä morsian toivoisi polttareihin osallistuvan, on myös yleistä, että morsian antaa kaasolle osallistujalistan, joille kaaso esittää kutsun polttareihin.

Vieraiden ohjeistaminen hääjuhlassa

Yleensä kaasoilla on hyvä tietämys häiden kulusta, aikatauluista ja muista järjestelyistä koskien siirtymisiä, istumapaikkoja ja niin edelleen. Kaason tehtävänä on usein ohjata vieraita hääpaikalla, organisoida juhlan etenemistä esimerkiksi keskustelemalla tarjoilijoiden kanssa ja niin edelleen. Usein vieraat saattavatkin kysyä hääparin sijaan neuvoa kaasoilta tai bestmaneilta neuvoa monessa tilanteessa.

Kaason puhe

Kaaso / kaasot saattavat myös usein järjestää ohjelmaa häissä esimerkiksi pitämällä puheen hääparille. Tämä riippuu kuitenkin täysin kaasosta ja puheen pitäminen on usein täysin vapaaehtoista. Puheen sijaan jotkut kaasot voivat ennemmin järjestää jotain muuta ohjelmaa häissä esimerkiksi jonkinlaisen hääleikin, joka voi joko olla hääparin kanssa ennalta sovittu tai sitten ei.

Morsiamen tukeminen

Ennen kaikkea kaason tehtäviin kuuluu tukea morsianta hääjärjestelyiden ja hääpäivän ajan. Morsian saattaa kaivata apua pitkin matkaa ja usein kysyä esimerkiksi kaason mielipidettä liittyen hääjärjestelyihin tai hääpukuun, hääkampaukseen tai häämeikkiin. Usein kaaso onkin morsiamen mukana esimerkiksi sovittamassa hääpukua tai antamassa mielipidettä kun suunnitellaan hääkampausta. Hääpäivänä kaaso on usein yhdessä morsiamen kanssa valmistautumassa ja auttaa morsianta pukeutumaan. Tämän lisäksi kaaso on korvaamaton tuki hääpäivänä ja kaason tehtäviin voi kuulua esimerkiksi kantaa mukana morsiamelle tarvittavia kauneudenhoitoälineitä, meikkejä, hiuspinnejä ja muuta mahdollista tarvittavaa.

You Name It:n lahjat Bestmaneille

Ei pidä myöskään unohtaa bestmaneita. Meiltä valikoimista löytyy myös lahja bestmanille. Esimerkiksi taskumatti kaiverruksella on häiden klassikko ja täydellinen bestmanlahja. Olisiko esimerkiksi hauska idea kaiverruttaa omat taskumatit koko bestman crewlle häihin? Taskumatti on käypä lahja sekä häihin, mutta käy toki myös kiitoslahjaksi jälkikäteen. Valikoimissamme on monta erilaista desingnia taskumatille, josta voit valita mieleisesi.

Oluen ystäville hyvä bestman lahja voisi olla oma olutlasi tai reilun kokoinen tuoppi kaiverrettuna, joka on takuulla täydellinen lahja bestmanille. Saatavilla on myös jättikokoinen tuoppi, joka sammuttaa takuulla isommankin oluen janon ja hauskuttaa lahjansaajaa epäilemättä. Olulasin tai tuopin kaiverrusteksti voi olla häihin tai bestmanin tehtävään liittyvää tai muu hauska teksti lahjansaajalle. Olutlasi tai tuoppi tulee takuulla käyttöön vuodesta toiseen ja näistä on hauska kippistellä monet kerrat häiden jälkeenkin.

Viskilasi kaiverruksella on puolestaan mitä tyylikkäin ja varma lahjaidea viskin harrastajalle tai kenelle tahansa. Viskilasi on ajaton valinta ja sopii käyttöön vuodesta toiseen. Sopisiko lahjaksi kylkeen esimerkiksi pullo lahjansaajan lempiviskiä?

Tuotteiden paketointi ja kaiverrus

Jokainen tuote toimitetaan valmiissa lahjapakkauksessa, joten lahja kaasolle on aina tarvittaessa heti valmis annettavaksi. Tuotteesta riippuuen kyseessä on joko lahjapaketti lahjanauhalla, valmis lahjakassi mukana tai muutoin tuote pakattuna kauniisiin lahjanauhoihin. Haluamme, että lahja kaasolle on tällä tavoin mahdollisimman vaivatonta ja helppoa antaa. Haluamme myös luoda sekä lahjan antajalle, että saajalle parhaan mahdollisen kokemuksen.

Voit ottaa mallia teksteihin tuotekuviemme valmiista inspiraatiokuvista tai keksiä täysin oman tekstin. Pyrimme jatkuvasti luomaan uutta sisältöä sivuillemme, jotta asiakkaamme voi insipiroitua teksteistä ja ottaa niitä mukaan omaan ideaan. Parasta on, että voit kuitenkin itse täysin päättää millä sanoin yllätät kaikista parhaiten juurin sinun kaasosi tai bestmanisi. Selailemalla tuotekuvia keksit takuulla osuvan tekstin myös itse, vaikka alkuun tekstin idea olisikin hukassa. Kun kaiverrus tai kirjailu on täysin itse valittavissa, on helppoa löytää varmuudella ainutlaatuinen ja persoonallinen kaason lahja tai bestman lahja, jollaista ei ole kenelläkään muulla. Omalla tekstillä kaiverretuista ja kirjailluista lahjatavaroista jää myös ihana muisto häistänne jopa vuosiksi eteenpäin.

Tuotteet kuten lasit, leikkuulaudat, taskumatit ja laatat laserkaiverretaan Gravograph laserkoneella, jonka ansiosta saadaan erittäin laadukas lopputulos.

Suunnittelupalvelu

Halutessasi voit kirjoittaa tilauksen kommenttikenttään oman toiveesi liittyen tuotteeseen, mikäli haluat kaiverrukseen tai kirjailuun tehtävän jonkin pienen muutoksen tai haluat jotain erityistä otettavan tilauksessasi huomioon. Ymmärrämme kuitenkin, että aina ei löydy valmiiksi juuri oikeanlaista ideaa verkkokaupan valmiista valikoimasta, joten olethan tarvittaessa rohkeasti yhteyksissä sähköpostiosoitteeseen: info@younameit.fi niin voidaan suunnitella yhdessä kaasolle lahja, jotta saadaan tehtyä juuri sellainen kuin itse haluat. Voit laittaa sähköpostia tai voit olla yhteydessä nettisivuiltamme löytyvän lomakkeen kautta.

Suunnittelupalvelumme on veloitukseton ja autamme sinua mielellään ideoinnissa ja saat halutessasi myös vedoksen ennen tilauspäätöstä. Asiakaspalvelumme on avoinna arkisin jokaisena viikonpäivänä ja vastaamme sähköpostiisi vuorokauden kuluessa. Olethan meihin yhteyksissä, mikäli sinulla herää mitä vain kysyttävää.

Valikoimamme on koostettu niin, että aina jokaiselle löytyisi mieleinen lahjaidea, jonka voi yksilöidä juuri lahjan vastaanottajan näköiseksi, oli hakusessa sitten häälahja, kaason lahja, bestman lahja tai huomenlahja. Tuotteista on valittavissa tekstikaiverruksia ja kirjailuja useita eri tyylejä, jotta jokaiselle löytyisi omaa ja lahjansaajaan silmää miellyttävä tuote nopeasti ja vaivattomasti!

Haluamme olla juuri sinun apunasi löytää täydellinen kiitoslahja aina helposti ja vaivattomasti. Valikoimamme myös kasvaa jatkuvasti uusilla upeilla lahjaideoilla, joten muista pitää sivustomme seurannassa myös muita juhlia ajatellen. Otamme mielellämme vastaan myös palautetta ja mikäli sinulla on mielessä jotain uusia lahjaideoita valikoimaamme kaiverrettavaksi tai kirjailtavaksi, niin olethan meihin yhteydessä!

Lue lisää