fbpx

TOIMITUSAIKA 2-5 ARKIPÄIVÄÄ

Lahja bestmanille

Mietitkö mitä olisi hyvä lahja bestmanille? Kaiverruta henkilökohtainen lahja bestmanille kiitokseksi panostuksesta häiden eteen.

Lue lisää

Mietitkö mitä olisi hyvä lahja bestmanille? Kaiverruta henkilökohtainen lahja bestmanille kiitokseksi panostuksesta häiden eteen.

Lue lisää

 • lahja papalle

  Juomapullo nimellä, lahja miehelle

  40,00 
 • kellokotelo

  Kellokotelo kaiverruksella, lahja miehelle

  49,00 
 • Lasit kaiverruksella

  Konjakkilasit kaiverruksella, 2kpl, lahja bestmaneille

  55,00 
 • puukuksa kaiverruksella

  Kuksa nimellä

  39,00 
 • lahja retkeilijälle

  Lahjaidea, termospullo nimellä

  42,00 
 • aito-kuksa

  Lapin aito kuksa, suuri

  80,00 
 • oluttuoppi kaiverruksella

  Oluttuoppi kaiverruksella, bestman lahja

  32,00 
 • lahjaidea bestmanille

  Oluttuoppi kaiverruksella, lahjaidea bestmanille

  32,00 
 • bestmanlahja

  Taskumatti kaiverruksella, bestmanin lahja

  39,00 
 • taskumatti-kaiverruksella

  Taskumatti kaiverruksella, kauno

  39,00 
 • lahjat bestmanille

  Taskumatti kaiverruksella, lahja bestmanille

  39,00 
 • termosmuki-nimellä

  Termosmuki nimellä, lahja miehelle

  40,00 
 • Lahjaidea

  Viskilasi kaiverruksella, bestmanin lahja

  32,00 
 • kiitoslahja bestmanille

  Viskilasi kaiverruksella, kiitoslahja bestmanille

  32,00 
 • kiitoslahja bestmanille

  Viskilasi kaiverruksella, kiitoslahja bestmanille

  32,00 
 • kiitoslahja bestmanille

  Viskilasi kaiverruksella, kiitoslahja bestmanille

  32,00 

Lahja bestmanille

Lahjat Bestmaneille

Kaiverruta oma henkilökohtainen bestmanlahja joko ennen häitä tai häiden jälkeen kiitoslahjaksi. Täältä löydät takuuvarmat ja suosituimmat lahjat bestmanille. Taskumatti kaiverruksella on esimerkiksi aivan ehdoton häiden klassikko! Tätä ilman bestman -crew ei tule toimeen!  Oluen ystäville taas maistuisi takuulla olut omasta nimikoidusta tuopista. Mikä parasta voit kaiverruttaa lasiin haluamasi henkilökohtaisen kaiverruksen, oli se sitten bestmanin nimi, oma inside-vitsinne tai mikä tahansa! Mikäli ystäväpiirissäsi on viskin harrastajia, on viskilasi ajaton, tyylikäs ja varma lahja bestmanille.

Bestman

Bestman on yleensä sulhasen luottomies, joka avustaa sulhasta häissä. Suomessa käytetään nimitystä Bestman, kun taas amerikkalaisittain se kirjoitetaan erikseen Best man. Bestman on usein sulhasen paras ystävä, veli tai muu läheinen sukulainen. Bestman avustaa ja tukee sulhasta aina hääjärjestelyistä hääjuhlan loppuselvittelyihin asti. Sulhasella ja bestmanilla on usein tapana pukeutua yhdessä häihin samaan tapaan kuin kaasolla ja morsiamella.

Bestman

Ennen vanhaan sulhasen lähin avustaja oli niin kutsuttu puhemies. Puhemies -nimitys tuli siitä, että ennen vanhaa puhemies hoiti sulhasen puolesta muun muassa kosinnan ja avioliittohankkeen pohjustamisen. Sulhanen ei välttämättä ollut aina edes itse paikalla kosinnassa. Tästä tavasta oli etua ujoille puolison etsijöille kun puhumisen hoiti niin sanotusti ammattilainen.  Nykyään nimitys puhemiestä on jäänyt kauas historiaan, sillä nuo tehtävät tekevät sulhanen itse.

Puhemies oli ennen vanhaan arvostettu, vanhempi henkilö samaan tapaan kuin kaasokin. Joskus saattoi olla niinkin, että puhemiehen vaimo toimi kaasona. Puhemiehen tehtävänä oli huolehtia seremonian kulusta, olla taitava puhuja ja yleensä hän istui hääaterialla kunniapaikalla. Puhemies myös yleensä aloitti morsiamen tanssittamisen. Toisinaan puhemies myös piti eloisia maljapuheita ja kannusti vieraita anteliasiin häälahjoihin kiittäen heistä sitten jokaista vuolaasti. Hyvin tavallista oli, että puhemies ja kaaso hoitivat häämenoja eikä esimerkiksi hääparin vanhemmilla ollut niinkään suurta roolia tai kunniapaikkoja häissä.  Puhemies oli niin sanottu kunniavieras häissä, olihan hän saattanut usein parin yhteenkin.

Bestmanin valinta

Bestmaniksi voi valita yhden luottohenkilön tai sitten useamman bestmanin. Tämä on täysin sulhasen päätettävissä. Nykyään Suomeenkin on rantautunut kaaso ja bestaman -kosinnat. Tämä tarkoittaa sitä, että kaasoa tai bestmania pyydetään hoitamaan kunniatehtävää ja samalla annetaan jokin lahja. Monet tykkäävät pyytää bestmaniksi esimerkiksi kirjoittamalla lahjaan, jonkun siihen viittaavan tekstin. Pyytäessä bestamaniksi voisi esimerkiksi kaiverruttaa valmiiksi bestmaneille omat taskumatit tai tuopit, joissa on bestmanien nimet ja hääpäivämäärä. You Name It:lta löytyy siihen soveltuvat lahjat.

Bestmaniksi pyytäessä voisi olla hauska idea esimerkiksi järjestää yhteinen illanvietto tai muu tekeminen, johon kutsuu kaikki bestmanit (ja miksei vaikka kaasotkin), ja pyytää tässä yhteydessä heitä liittymään häätiimiin. Mikäli kaikki eivät entuudestaan tunne toisiaan, on tässä myös hyvä tilausuus tutustuttaa bestmanit (tai esimerkiski kaaso ja bestman) toisiinsa.

Bestmanin tehtävät

Jokaiset häät ovat erilaiset, joten bestmanin tehtävät riippuvat paljon siitä mitä sovitaan sulhasen kanssa. Alla listattuna kuitenkin jotain perinteisimpiä bestmanin tehtäviä:

Polttareiden järjestämien

Yleensä bestman tai bestmanit vastaavat polttareiden järjestämisestä. Bestman suunnittelee ja organisoi polttareissa tekemisen ja aikataulun sekä kokoaa polttariseurueen yhteen. Nykypäivänä on suosittua, että polttareiden ajankohtaa ei kerrota sulhaselle etukäteen, vaan sulhanen yllätetään ja haetaan omiin polttareihinsa polttariseurueen voimin. Usein bestaman saattaa kertoa ajankohdan morsiamelle tai pyytää morsiamen apua sulhasen yllättämisessä.

Puheen pitäminen häissä

On hyvin tavallista, että häissä kuullaan bestmanin puhe. Bestmanin puhe on melko usein humoristinen ja viihdyttävä. Mikäli kaipaat apua hyvän rungon valmistelemiseen, voit lukea mallia esimerkiksi täältä:

Kaason tai bestmanin puhe

Sormusten pitäminen

Usein bestman säilyttää sormuksia ja antaa ne kirkossa tai vihkipaikalla vihkitilaisuudessa oikealla hetkellä sulhaselle.

Ohjeistaa häävieraita tai toimii seremoniamestarina

Monesti bestman toimii seremoniamestarina häissä eli ohjeistaa häävieraita, tiedottaa tulevista tapahtumista / ohjelmanumeroista. Kaikki bestamnit eivät välttämättä toki tykkää esiintyä ja joskus häihin saatetaan nimittää tai palkata erikseen seremoniamestari. Seremoniamestari on se, joka ohjailee päivän kulkua. Seremoniamestari nostaa maljan, pitää puheen ja huolehtii siitä, että päivä ja aikataulut sujuvat suunnitellusti.

Tässä vain muutama esimerkki. Jos haluat valmistautua hyvin, voit lukea kannattavamman listan bestmanille ja kaasoille kuuluvista yleisimmistä tehtävistä täältä:

Muistilista kaasoille ja bestmaneille

Kiitoslahja bestmanille

Yllä tosiaan oli lueteltuna vain muutama esimerkki mahdollisista bestmanin tehtävistä. Bestman on usein tärkeä henkilö hääjärjestelyissä ja ennen kaikkea itse hääpäivän sujumisessa. Bestmanin päivään saattaa kuulua sormuksista huolehtimista, hääauton ajamista, organisointia, esiintymistä ja paljon muuta. Myös ennen hääpäivää on bestmanin työlistalla saattanut olla polttareiden järjestelyä, kirkkoharjoituksia, pukujen sovittelua ja niin edelleen. Monet haluavatkin muistaa hääseuruetta esimerkiksi häiden jälkeen. Hyvä muistaminen saattaa olla esimerkiksi jokin yksilöity lahja, johon on kaiverrettu bestmanin nimi ja hääpäivämäärä. Näin tärkeästä päivästä jää muisto ja lahja on henkilökohtainen.

Tuotteiden toimitus

You Name It:n tuotteet toimitetaan aina kauniissa lahjapakkauksessa, joten lahja bestmanille on tarvittaessa heti valmis annettavaksi. Hauskan ja ilahduttavan lahjan löytäminen ei ole koskaan ollut yhtä helppoa kuin nyt. Voit ottaa mallia valikoimissamme olevien tuotekuvien ideoista tai voit luonnollisesti keksiä myös täysin omanlaisen ja uniikin tekstin. Useat haluavat esimerkiksi kaiverruttaa jonkin hääaiheisen tai sisäpiirin vitsin tuotteeseen. Vain luovuus on siis rajana siinä, millä sanoin keksit ilahduttaa juuri sinun bestmaniasi. 

Meillä ihan jokaisen lahjan teksti sijoitellaan yksilöllisesti tilauksesta, jotta aina kaikenlaiset tekstit näyttävät kauniille juuri kyseisessä tuotteessa. Tilauksen yhteydessä löytyy kommentti -kenttä, johon voit vapaasti halutessasi kirjoittaa omat toiveesi, mikäli haluat tuotteen designiin esimerkiksi jonkin yksittäisen, pienen muutoksen tai haluat ilmoittaa meille jotain muuta tärkeää tietoa tilaukseen liittyen. 

Entä jos et löytänyt sellaista designia tuotteeseen kun haluaisit? Haluatko esimerkiksi jonkin tietyn kuvion tai fontin tuotteeseen? Olethan siinä tapauksessa meihin yhteyksissä: info@younameit.fi  niin suunnitellaan yhdessä haluamasi lahja bestmanille juuri sinun toiveidesi mukaisesti. Asiakaspalvelumme on käytettävissäsi viikon jokaisena päivänä ja vastaamme sähköpostiisi yhden vuorokauden sisällä. Voit myös laittaa meille chattia oikeasta alalaidasta. 

Harkiten koostettu lahjavalikoimamme on muodostettu laadukkaista ja kauniista tuotteista, juuri sellaisista, joita on ihana antaa lahjaksi kuin myös itse saada. Kaikki valikoimassamme olevat tuotteet ovat tottakai mahdollista kaiverruttaa sitä, että siitä saa hyvän lahjan bestmanille.  Haluamme olla juuri sinun apunasi täydellisen bestmanlahjan löytämisessä ja suunnittelussa. Tuotevalikoimamme kasvaa uusilla ja upeilla ideoilla sekä uusilla kaiverrus- ja kirjailudesigneilla olemassa oleviin tuotteisiin, joten kannattaa käydä kurkkaamassa valkoimaamme myöhemminkin.

Sosiaalinen media

Kannattaa käydä lukemassa myös You Name It:n omaa blogia, josta löydät jatkuvasti lahjainspiraatiota sekä ajankohtaisia aiheita juhliin liittyen. Kannattaa ottaa myös seurantalistalle yrityksemme  Instagramissa ja Facebookissa. Sieltä löydät ajantasaisia tarjouksia, kilpailuja, uutuuksia ja runsaasti lisää lahjaideoita!

Instagramissa: @younameit.fi –  Facebookissa:  You Name It

Lue lisää