fbpx

TOIMITUSAIKA 2-5 ARKIPÄIVÄÄ

Häälahjat

Valikoimastamme löydät ikimuistoiset häälahjat henkilökohtaisella kirjailulla tai kaiverruksella.

Lue lisää

Valikoimastamme löydät ikimuistoiset häälahjat henkilökohtaisella kirjailulla tai kaiverruksella.

Lue lisää

 • häälahja

  Häälahja, Mr ja Mrs -kylpytakit 2 kpl

  195,00 
 • lahja-hääparille

  Häälahja, Shamppanjalasit 2 kpl ja tarjoilulauta

  75,00 
 • kihlajaislahja

  Häälasit nimillä, lahja hääparille

  53,00 
 • kotimaiset-kuksat

  Kotimaiset kuksat 2 kpl, yhteinen lahja pariskunnalle

  150,00 
 • häälahjaideoita

  Kuksat kaiverruksella 2 kpl, häälahjat

  73,00 
 • makkaratikut nimellä

  Lahjasetti, makkaratikut nimellä

  55,00 
 • mitä häälahjaksi

  Leikkuulauta kaiverruksella

  43,00 
 • häälahja

  Mr ja Mrs -häälasit kaiverruksella, häälahja

  53,00 
 • Mr ja Mrs -kylpypyyhkeet 2 kpl, 100 x 150 cm

  85,00 
 • passikotelot

  Mr ja Mrs -passikotelot nimellä 2kpl

  42,00 
 • häälahjoja häihin

  Mr ja Mrs -termospullot, häälahja

  75,00 
 • käsipyyhkeet.-häälahja

  Mr ja Mrs käsipyyhkeet 2 kpl

  49,00 
 • häälahjaideoita

  Mr ja Mrs viinilasit kaiverruksella

  53,00 
 • kaäsipyyhkeet-nimillä

  Nimikoidut käsipyyhkeet 2 kpl

  49,00 
 • oluttuopit kaiverruksella

  Oluttuopit kaiverruksella, Mr ja Mrs

  53,00 
 • passikotelot

  Passikotelot nimellä, lahjaksi pariskunnalle

  42,00 
 • lahja pariskunnalle

  Puinen tarjoilulauta kaiverruksella, 1 kpl

  39,00 
 • lahja kotiin

  Punaviinilasit 2 kpl ja tarjoilulauta kaiverruksella

  75,00 
 • punaviinilasit kaiverruksella

  Punaviinilasit kaiverruksella, 2 kpl

  53,00 
 • Mr-jaMrs-lastat

  Puulastat kaiverruksella, 2 kpl

  35,00 
 • tapaslautanen

  Tapaslautanen, 2 kpl

  53,00 
 • lahja pariskunnalle

  Valkoviinilasit 2 kpl ja tarjoilulauta

  75,00 
 • viinilasi kaiverruksella

  Valkoviinilasit kaiverruksella 2 kpl, kauno

  53,00 

Häälahjat

Valikoimastamme löydät ikimuistoiset häälahjat henkilökohtaisella kirjailulla tai kaiverruksella.

Häälahjaideoita

You Name It -valikoimasta löydät kivat yksilöidyt häälahjat , jotka ovat takuulla ilahduttavia ja henkilökohtaisia hääparille.  Rahalahja on yhä yleisempi lahja tänä päivänä, mutta usein sen kylkeen on mukava antaa jokin pieni lahja, josta jää ihana muisto hääpäivästä. Valitse mieleisesi lahja ja yksilöi se lahjansaajan mukaan haluamallasi tekstillä. Jokaisen tuotteen hintaan kuuluu oma teksti tai nimi. Usein lahjoihin halutaan kaiverrettavan myös hääpäivämäärä, joka kuuluu myös hintaan.

Hääparin mukaan nimikoidut häälahjat ovat upea ja persoonallinen tapa muistaa hääparia varsinkin mikäli hakusessa on häälahja parille, jolla on jo kaikkea. Lahjasta jää ihana muisto hääparille vielä vuosiksi eteenpäin. Mikä olisikaan mukavampi tapa viettää tulevia hääpäiviä kuin esimerkiksi kippistellä kaiverretuista häälaseista tai käpertyä nimikoituihin kylpytakkeihin häämatkalla. Mikäli hääpari on juuri saanut yhteisen sukunimen, voisi heidän nimellään varustellut lasit ja tarjoilulauta olla ihana lahja parin yhteiseen kotiin. Täältä löydät myös ihanat kihlajaislahjat.

Häälahjaideat 2023

Vaikka hääpari  toivoisi rahalahjaa tai heillä olisi valmis lahjalista, mikään ei estä ostamasta kylkeen jotain mitä jää ihana muisto hääparille. Tällä tavoin saat lahjaan mukaan lisäksi hieman persoonallisuutta! Kaiverrettu häälahja voi olla esimerkiksi kaunis ja tyylikäs, hääparin nimillä ja hääpäivämäärällä varustettu tuote tai lahjaan on mahdollista lisätä myös ripaus huumoria ja voit sisällyttää sinne vaikka oman inside -vitsin. Tänä päivänä häälahja voi myös olla muutakin kuin tavaraa.

Muita häälahjaideoita

Aineellisen lahjan lisäksi, häälahjat voivat toki olla myös elämyksellisiä tai muilla tavoin persoonallisia. Lahjaa valitessa kannattaa pohtia sitä millainen pari on kyseessä ja mikä voisi olla hääparille mieluinen. Onko kyseessä esimerkiksi harrastava pari, voisko yhteinen tekeminen liittyä heidän lempiharrastukseensa? Entä nauttiiko pariskunta hyvästä ruuasta ja viinistä, voisiko tällöin elämyksellinen lahja olla vaikkapa illallinen hyvässä ravintolassa?

Hyvät häälahjaideat voivat olla myös aineettomia, voisiko hyvänä häälahjana toimia vapaailta puolison kanssa, jolloin olisit lupautunut toimimaan lapsenvahtina? Häälahjaideoita pohtiessa kannattaakin ottaa ennen kaikkea huomioon hääpari ja sekä se, mihin itsellä on mahdollisuus osallistua. Alla listattuna muutama kiva häälahjavinkki, joka voi olla kiva sellaisenaan tai esimerkiksi jonkun aineellisen lahjan lisänä.

Treffiboksi 12 kuukaudelle

Tästäpä kivaa tekemistä ja arkastelua! Luo oma treffiboksi hääparille ensimmäiselle vuodelle. Koristele tai osta laatikko, johon on sisällytetty vuoden jokaiselle kuukaudelle jokin treffiaktiviteetti. Osta valmiiksi lahjakortit / tarpeet treffeille ja kirjoita hääparille ohjeet valmiiksi. Tämä laatikko voi olla esimerkiksi yhteinen lahja, johon useampi hääparin läheinen osallistuu. Olisiko tässä esimerkiksi kiva kaasojen yhteinen lahja hääparille? Esimerkkejä treffiaktiviteeteista:

Tammikuussa yhteinen joogatunti / tennis tms.

Helmikuussa laskettelu treffit

Maaliskuussa leffailta

Huhtikuussa pakohuonepeli

Toukokuussa kahvilatreffit

Kesäkuussa kiipeilytreffit

Heinäkuussa piknik puistossa / meren rannalla / laiturilla

Elokuussa retki purjeveneellä / metsässä / Suomenlinnassa tms

Syyskuussa yö hotellissa

Lokakuussa viininmaistelu / olut -taisting

Marraskuussa parihieronta

Joulukuussa romanttinen illallinen

Toki voit poimia ylläolevista aktiviteeteistä hyvän häälahjan sellaisenaan. Olisiko esimerkiski Staycation -lahjakortti hyvä, jolloin hääpari pääsee viettämään yhteisen yön hotellissa tai olisiko harrastavalle parille lahjakortti kiipeilypuistoon tai seinäkiipeilyyn?

Nimikoidut kylpytakit

Hääparin mukaan nimikoidut Mr ja Mrs -kylpytakit ovat ihana yhteinen häälahja! Nimikoiduista kylpytakeista kelpaa juoda aamukahvit tai vaikkapa lämmitellä saunan jälkeen takkatulen äärellä! You Name It:n valikoimissa olevat kylpytakit ovat esimerkiksi ihanan pehmeät ja paksut, joten sopivat hyvin käytettäväksi läpi vuoden ja lämmittävät takuulla! Kylpytakkeihin kuuluu oma kirjailu ja sen saa toki myös pelkillä etunimillä tai vaikkapa nimikirjaimilla. Voit tutustua tuotteeseen tarkemmin tästä:

Häälahja

Mr ja Mrs -termospullot

Entä onko kyseessä harrastava tai retkeilevä pariskunta! Kukapa ei tarvitsisi omaa termospulloa, josta juoda niin kylmää kuin kuumaakin juotavaa. Nimikoidut hääteemaiset termospullot ovat mitä ihanin ja käytännöllisin lahjaidea! Pääset tutustumaan tuotteeseen tarkemmin tästä:

Häälahjoja

Viinilasit

Viinilasit ovat usein myös melko varma valita häälahjaksi. Tiedätkö esimerkiksi, että hääpari kerää jotain tiettyä sarjaa? Usein esimerkiksi Iiittalan tai Riedelin lasit ovat Suomessa suosittuja viinilaseja. Mikäli hääparilla on jo kuitenkin kokoelma täynnä tai haluat luoda jotain persoonallista, on myös hyvä vaihtoehtoa kaiverruttaa laseihin jotain mistä hääparille jää muisto. Kannattaa siis katsoa meidän You Name It:n häälasivalikoima:

häälasit nimillä

valkoviinilasit kaiverruksella

punaviinilasit kaiverruksella

Laadukas konjakki, viini tai pullo shamppanjaa

Mikäli hääpari on viiniharrastaja tai pitää erityisesti laadukkaista konjakeista tai viskeistä, voi pullo laadukasta juotavaa olla sopiva lahja. Meillä You Name It:lla on myös konjakki, viski ja shamppanjalaseja, joihin saa henkilökohtaisen kaiverruksen. Kiva setti voisi olla esimerkiksi shamppanjalasit hääparin nimillä ja kylkeen pullo shamppanjaa!

Mikäli kaipaat apua juoman valinnassa, voit katsoa esimerkiksi nämä:

Viski

Konjakki

Kuohuviini lahjaksi

Toivottavasti näistä vinkeistä on jotain apua häälahjan suunnittelussa. Usein myös rahalahja on erittäin hyvä vaihtoehto, mikäli hääparia ei esimerkiksi tunne niin hyvin. Tämä on helppo toteuttaa myös silloin kun hääpari on itse toivonut häälahjaksi rahaa.

Häälahjatoiveena raha

Entä jos häälahjaksi ei  keksi muuta kuin rahalahja. Mikä olisi sopiva summa antaa lahjaksi ja entä miten hääpari voi pyytää rahalahjaa hienovaraisesti? Yleisesti ei ole olemassa mitään tiettyä summaa mikä kuuluisi antaa lahjana. Tämä riippuu täysin lahjanantajasta itsestään. Yleensä annettavaan summaan vaikuttaa esimerkiksi se, onko lahja tulossa pariskunnalta vai yhdeltä henkilöltä, sekä tietysti se, miten läheinen hääpari on. Mikäli olet sulhanen tai morsian etkä tiedä miten rahalahjan pyytämisen voi esittää, voit katsoa muutaman hyvän vinkin rahalahjan pyytämiseen esimerkiksi täältä:

Kuinka pyydän häälahjaksi rahaa

Mikäli suunnittelet hääkutsuja, voit myös pyytää suunnitteluapua meiltä tai katsoa valikoimamme täältä: Hääkutsut Tuolla osastollamme on myös paljon vinkkejä hääkutsun teksteihin.

Vieraslahjat

Vieraslahojen perinne juurtaa juurensa jo 1700 -luvulle Suomessa. Tuohon aikaan vieraille saatettiin antaa lahjaksi leivonnaisia ja erilaisia makeisia. Häämakeiset olivat lähinnä muistoesineitä, joita syömisen sijaan keräiltiin ja niillä saatettiin koristella esimerkiksi joulukuusta. Makeisten lisäksi vieraslahjoina nähtiin vaatetta, vöitä, nenäliinoja ja sukkanauhoja. Suunnilleen sodan jälkeen vieraslahjoja alettiin pitää vanhanaikaisena perinteenä ja niiden antaminen lopetettiin.

Nyt vieraslahjat ovat kuitenkin tulleet takaisin ja tänä päivänä vieraslahja voi olla melkeinpä mitä vaan. Vieraslahoja voi antaa mikäli hääpari kokee sen omakseen ja haluaa muistaa vieraita esimerkiksi jollain pienellä.  Vieraslahjoja voi olla esimerkiksi hääsaippua, huulirasva, pelikortteja, makeisia, melkein mitä vain tulee mieleen. Monet tykkäävät askarrella vieraslahjat myös itse. Mikäli taas ei koe vieraslahjaa itselleen tärkeäksi, voi sen ihan hyvin karsia pois listaltaan.

Häälahjojen perinne

Varhaisinpina aikoina häihin ja naimisiin menemiseen on liittynyt monenlaista lahjojen antamista. Vielä enemmän itseasiassa kuin tänäpäivänä. Entisaikoihin kihloihin mennessä sulhanen antoi lahjaksi morsiamelle sormuksen lisäksi silkkihuivin ja muita lahjoja omasta varallisuudestaan riippuen. Morsiamen isälle sulhanen puolestaan antoi usein viinapullon ja morsiamen äidille pukukankaan.

Morsian puolestaan ompeli sulhaselle ja tämän sukulaisille vaatelahjoja. Morsiamen lahojoille annettiin monia nimityksiä kuten “annit”, “lahjukset” yms. Arvokkaimmat vaatelahjat morsian yleensä ompeli sulhasen vanhemmille. Nämä annettiin usein häiden loppupuolella. Tämä oli ennen vanhaan tärkeää siksi, että morsiamen siirtyessä asumaan sulhasen perheen luo, oli vaatelahjat niin sanottu “taidonnäyte” morsiamen ompelukyvykkyydestä, joka oli omavaraistalouden aikana todella tärkeää.

Perinteiset häälahjat

Varsinaiset häälahjat hääparille yleistyivät vasta 1900 -luvun alussa. Varsinaisissa Suomalaisissa talonpoikaishäissä häälahoja annettiin muutamallakin eri tavalla. Itseasiassa yleisin oli rahalahja. Nykypäivänä rahalahojen yleistyessä moni ei tiedäkkään, että rahalahjan antaminen onkin itseasiassa melko vanha perinne ja niitä on annettu jo iät ja ajat eikä rahalahjan antaminen tai toivominen ole ollut lainkaan sopimatonta.

Rahalahjan lisäksi häissä myös saatettiin tehdä lupauksia antaa lahjaksi peltotilkkuja tai kotieläimiä. Lupaukset annettiin niin sanotussa “maljanjuontitilaisuudessa” hääaterian päätteeksi. Tätä maljojen juontia kutsuttiin myös nimillä “huomentuopin juonti”.

Erityisesti Savossa alettiin pitää juhlallisia puheita lahjojen antamisen yhteydessä. Yleensä häissä puhemies (nykypäivän vastaava kuin seremoniamestari) piti maljapuheen, jossa erityisesti kehotti häävieraita muistamaan hääparia anteliaasti lahjoillaan. Tämän jälkeen puhemies vielä erikseen erityisesti ja vuolaasti kiitti jokaista lahjanantajaa. Pohjanmaalla puolestaan kerättiin hääpöydissä kiertävälle kulholle rahalahjoja juhlaväeltä. Tätä kutsuttiin “morsianvadiksi”.

Lisäksi noin sata vuotta sitten morsiamen tanssittaminen rahasta oli varsin suosittu ohjelmanumero häissä.  Tanssittaja laittoi rahan lautaselle, tuoppiin tai morsiamen esiliinataskuun. Pohjois-Pohjanmaalla puolestaan oli tapana tehdä morsiamen tanssittaminen varsin näyttävästi. Tanssittaja piti tanssiessaan morsiamen kättä ylhäällä seteli sormien välissä (tai kolikko hampaissa), jotta juhlaväki varmasti näki kuinka suuren summan tanssittaja antoi. Usein tanssittajalle annettiin myös ryyppy palkaksi lopuksi.

Köyhien suosioon nousivatkin erityisesti häät, joissa tarkoituksena oli tanssittaa morsianta rahaa vastaan ja palkaksi tästä tarjoiltiin tanssittajille viinaa ja muita juomia. Tällaiset viina – ja rahahäät olivat jatkuvasti vuonna 1800 -lehdistön hampaissa, sillä niiden pääohjelmanumero tuntui olevan viinaryyppyjen myyminen. Tällaisia voittoa tuottavia häitä kutsuttiin kolehti -, kerjuu -, tai tienaushäiksi. Osa meni hääparille itselleen ja osalla ansaituista varoista maksettiin häiden kustannuksia. Näitä häitä pidettiin noin 1970 -luvulle asti.

Säätyläisten parissa morsian sai lahjaksi arvokkaita esineitä kuten esimerkiksi koruja ja huomenlahjaksi mieheltä jotain arvokasta esimerkiksi maatilan. Tätä saatettiin pitää eräänlaisena “henkivakuutuksena” morsiammelle sulhasen kuoleman varalta.

You Name It häälahjat

Takaisin nykypäivään! 🙂 Me You Name It:lla valmistamme yksilöityjä häälahoja, joissa jokaiseen kuuluu hääparin nimi tai esimerkiksi Mr ja Mrs -versiot ja usein myös hääpäivämäärä.

Voit katsella mallia teksteihin selaamalla valmiita kuvia verkkokaupasta tai voit keksiä aivan omanlaisen idean, kuinka yllättää parhaiten juurin sinun lähimmäisesi.  Jokaisen tuotteen teksti sijoitellaan käsin, jotta kaiken kokoiset tekstit näyttävät aina takuulla hyvältä tuotteessa.

Jos sinulle on jokin muutos mielessä niin voit myös halutessasi kirjoittaa tilauksen kommentti -kenttään oman toiveesi liittyen tilaukseen. Jos et löytänyt mielestäsi designia kaiverrukselle tai kirjailulle, niin otahan meihin yhteyttä info@younameit.fi ja voidaan suunnitella yhdessä haluamasi häälahja tai häälahjat. Saat meihin yhteyden viikon jokaisena päivänä ja vastaamme viestiisi vuorokauden kuluessa. Voit hyvin lähestyä meitä pienellä kynnyksellä, niin katsotaan ratkaisu yhdessä toiveidesi mukaiseksi.

Koko lahjavalikoimamme on koostettu tyylikkäistä ja huolella valituista, laadukkaista tuotteista, joita on ilo antaa kuin myös vastaanottaakin lahjaksi. Lahjavalikoimamme on harkitusti koostettu siten, että ihan jokaiselle löytyisi jokin mieleinen lahjaidea, jonka voi yksilöidä tekstin avulla juuri lahjan vastaanottajan näköiseksi oli kyseessä sitä häälahjat nuorelle parille tai häälahja aikuiselle parille. Haluamme olla juuri sinun apunasi löytää upea lahja läheisellesi mahdollisimman vaivattomasti aina tilausprosessista lähtien. Valikoimamme myös jatkuvasti kasvussa uusilla tuotteilla että uusilla kaiverrus- ja kirjailudesigneilla, joten käy ihmeessä katsomassa ideat vuodesta toiseen.

Lue lisää